“Székesfehérvár, a katonák városa” – MILITARY-KLUB vetélkedő

2012-04-21

“Székesfehérvár, a katonák városa” – MILITARY-KLUB vetélkedő

A hagyományokhoz híven, a háromnegyed éves időszakot, egy nagyszabású vetélkedővel zárjuk, melyre ebben az évben április 19-én, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság impozáns rendezvénytermében került sor.

A most lezárult időszak témája Székesfehérvár gazdag hadtörténelmét, valamint a városunkban szolgált és jelenleg is szolgáló katonai alakulatok történetét fogta át.

Az érdekes és izgalmas vetélkedőt személyes részvételével tisztelte meg Pleizer Lajos úr, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke, aki a vetélkedő díjainak átadásakor hangsúlyozta, hogy a honvédelmi nevelés, a katonák tevékenységének ismerete nagyon fontos, és a mai vetélkedő ezt a célt jól szolgálja.

A vetélkedőnek csodálatos körülményeket és ideális feltételeket biztosított az MH Összhaderőnemi Parancsnokság, melynek képviseletében Varga Csaba dandártábornok úr vett részt a programunkon. Tábornok úr megnyitóbeszéde során kiemelte, hogy a katonák örömmel támogatják azokat a civil kezdeményezéseket és tevékenységeket, melyek támogatják a honvédelem ügyét, hozzájárulnak a hadseregről alkotott társadalmi kép javításához és nem utolsó sorban katonai témájú programokat biztosítanak a fiataloknak.

A vetélkedővel lezárult a MILITARY-KLUB 2011/2012-es programsorozata, de látva a fiatalok lelkesedését, a tanárok aktív közreműködését biztosak vagyunk abban, hogy jó úton járunk, melyet folytatni kell. Ősszel újra indul a MILITARY-KLUB!

Oláh László