„NEMZETEMNEK VAGYOK KATONÁJA”

a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete, a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely, és a nagyváradi Tanoda Egyesület X. hadtörténelmi, honvédelmi, Kárpát-medencei gyermekrajzpályázata

2022.

Arany János, 1848 áprilisában vetette papírra a Nemzetőr-dal című költeményét, melynek egyik sorát választottuk a tizedik, jubileumi rajzpályázatunkhoz.

A tizedik felhívásban érdemes egy mondattal összegezni az elmúlt időszakot:

az első kilenc pályázatunkon összesen több mint 10.000 fiatal vett részt a Kárpát-medence szinte minden szegletéből. Köszönjük az alkotók, szüleik és pedagógusaik kimagasló aktivitását, mellyel hozzájárultak a sikerhez, a magyar nemzet hadtörténelme iránti érdeklődés és tisztelet magas színvonalon tartásához!

A jubileumi pályázatunk is alkalmat teremt a hadtörténelmünk, s annak ismert vagy névtelen hősei, fontos eseményei vagy meghatározó helyszínei jobb megismerésére, s az ahhoz kapcsolódó egyéni vagy csoportos alkotásra. Reméljük, hogy hasznos lesz az alkotók által választott témák felfedezése, megismerése, élményekkel teli lesz az alkotás folyamata és örömteli az eredményhirdetés.

További információ az alábbi linkekre kattintva:

  1. RÉSZLETES FELHÍVÁS
  2. RÖVIDÍTETT FELHÍVÁS
  3. HÍREK, AKTUALITÁSOK
  4. EREDMÉNYEK

LEGYETEK RÉSZESEI A RAJZPÁLYÁZAT SIKERES FOLYTATÁSÁNAK ÉS ALKOTÁSAITOKKAL  ELEVENÍTSÉTEK MEG A HADTÖRTÉNELMÜNKET!