Hírek, események

Gyászolunk!

2021-02-23

Gyászolunk!


Pénteken két sajnálatos tragédia híre érkezett. Délben Szelekovszky Ernő elnök úr elhunytáról kaptunk értesítést, majd délután Nagyváradról érkezett a szomorú hír, hogy elhunyt Sárközy Zoltán barátunk!

Fájó szívvel keressük a magyarázatot, miért? Mindketten oly sok jót tettek értünk, oly szoros kapcsolatot ápoltak a Baráti Körünkkel és a Katonai Emlékparkkal, és még oly sok közös tervünk volt, amit megtört a COVID járvány, és az, hogy mindketten ennek a gyilkos kórnak lettek az áldozatai.

Nincsenek szavak a veszteség leírására, így maradnak az emlékek, a szép napokról, amikor együtt dolgozhattunk és tehettünk a honvédség és a társadalom kapcsolata érdekében. 

Tovább >>>

Államtitkári látogatás

2021-02-11

Államtitkári látogatás

A mai napon a Katonai Emlékparkban került sor arra a szakmai megbeszélésre, melyen a Honvédelmi Minisztériumot Szabó István honvédelmi államtitkár úr képviselte.

A rendezvény során áttekintésre került a Katonai Emlékpark széleskörű feladatrendszere, és – az erre a napra visszatért téli hideg ellenére is egy jó hangulatú séta keretében – bemutatásra kerültek a legutóbbi fejlesztések, köztük a legjelentősebb, a teljesen átépített lövészárok.

A résztvevők összefoglalót hallhattak a park létrehozásában és programkínálata gazdagításában kiemelkedő szerepet vállaló Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete – a KEMPP érdekében végzett – tevékenységéről.

Államtitkár úr elismeréssel szólt a Katonai Emlékparkban folyó munkáról és az azt támogató civil szervezet kiemelkedő tevékenységéről.

Elment az utolsó doni veterán

Elment az utolsó doni veterán

Vitéz Smohay Ferenc magyar királyi zászlós, a székesfehérvári magyar királyi “Szent István” 3. honvéd gyalogezred utolsó élő tisztje, Doni veterán életének 99. évében megtért a teremtőhöz.

Feri bácsi rendszeresen részt vett ünnepségeinken – amikor egészsége engedte – és aktív résztvevője volt a doni megemlékezéseknek.

Emlékét kegyelettel megőrizzük!

Áttekintő a 2020-as évről

Áttekintő a 2020-as évről

Tisztelt HTBK Tagtársam!

Kedves Barátom!

A karácsonyi ünnepeket követően, a 2020-as év utolsó napjaiban, tisztelettel köszöntelek!
Remélem egészségben talál levelem, így alkalmad adódik arra, hogy a készülődést követő nyugalmasabb perceidben Te is visszatekints az eltelt évre és a Baráti Körünk által elvégzett munkára! A levelet számítógépen olvasva a linkekre kattintva láthatod egy-egy esemény részletesebb bemutatását is, így megelevenedik sok színes program, és kellemes perceket tölthetsz a képernyő előtt.

Tovább>>>