Hírek, események

„NEMZETEMNEK VAGYOK KATONÁJA”

2022-06-14

„NEMZETEMNEK VAGYOK KATONÁJA”

a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete,a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely,és a nagyváradi Tanoda Egyesület X. hadtörténelmi, honvédelmi, Kárpát-medencei gyermekrajzpályázat eredményhirdetése

Fecsegő, avagy arcok, harcok, emberek, életutak

2022-05-04

Fecsegő, avagy arcok, harcok, emberek, életutak

Kedves Barátaink, Tisztelt Tagtársak!

Végre itt van, újra itt van! Eljött ismét a Fecsegő, avagy arcok, harcok, emberek, életutak beszélgető estünk ideje.

A helyszín természetesen a Nyitrai út 13 alatt található Közösségi Ház (megközelíthető gyalog biciklivel, a 25-ös autóbusszal).

Az időpont: május 16., hétfő, 18 óra. Nem elírás, valóban hétfő, mert a házigazda kérése ez volt, a keddi estek már a múlté, a jövőben mindig hétfő este találkozunk majd.

A vendégünk Nagy Péter, a Vörösmarty Színház művésze, rendezője.

Érdekes esténk lesz, gyertek, jöjjenek hát! A beszélgetés végén ismét lesz baráti beszélgetés, amikor esztek, ha hoztok, isztok, ha kaptok, de esztek, mert hoztok, isztok, mert kaptok!

Aki elolvasta, adja tovább, mindenki hozzon magával legalább egy embert!

Viszontlátásra, május 16-án!

EMLÉKHELYEK NAPJA 2022

EMLÉKHELYEK NAPJA 2022

Tisztelt Látogatóink!

Május 14-én az Emlékhelyek Napja alkalmából a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely különleges – a korábban meghirdetettől kissé eltérő – programmal várja Önöket.

10:00 – 12:00 – 14:00 Szabadtéri tárlatvezetés 45 percben, melynek során megismerhetik az elmúlt 175 év hadtörténelmét és az ahhoz kapcsolódó látnivalókat.

11:00 – 13:00 – 15:00 „Harctéri élet az első vonalban – 1942” elnevezésű programot harctéri zajok vezetik be a lövészárokban, majd összefoglaló jellegű előadást hallhatnak a Donhoz vezényelt 2. magyar hadseregről. A közel egy órás program második felében hagyományőrző katonák mutatják be a 80 évvel ezelőtti katonai felszerelést, fegyverzetet, egyenruhát.

10:00 – 16:00 között Hadtörténelmi foglalkoztató kisgyermekeknek és kisgyermekes családoknak.

Egységes kedvezményes belépőjegy 1.000 Ft/fő

(6 éves korig a belépés ingyenes)