Folytatódik a Military Klub előadás sorozat

2007-02-20

Folytatódik a Military Klub előadás sorozat

A Székesfehérvári Helyőrségi Művelődési Otthonban februárban megrendezett Military Klub foglakozás alkalmával az iskolások haditechnikai eszközökkel és fegyverekkel találkozhattak, egyúttal megismerkedhettek az Összhaderőnemi Parancsnokság kötelékében szolgálatot teljesítő vegyvédelmi és híradó ezred feladataival.

Marosvölgyi Vince, a Magyar Honvédség 43. Híradó és Vezetéstámogató ezredének őrnagya projektoros vetítés keretében ismertette a diákokkal a híradó és vezetéstámogató alakulatok feladatát, s békeidőben történő szerepvállalásaikat. Szólt arról is, hogy az ezred az országos szintű híradós képzéshez is segítséget nyújt.

Birgány Richárd, a vezetéstámogató zászlóalj törzsőrmestere, a katonai kommunikációról, a rádiós technikáról beszélt. Soltész László, a vegyvédelmi alakulat törzszászlósa a békeidőszakban végzett feladatokról, egy nukleáris katasztrófa esetén szükséges teendőkről tartott diaképes előadást, védőfelszereléseket bemutatva.

Az iskolások számára az előadás valószínűleg legizgalmasabb része akkor következett, amikor nem csak nézhették, de ki is próbálhatták a technikai eszközöket. A lányok láthatóan a gyalogsági rádiótechnika iránt tanúsítottak érdeklődést, míg a fiúk – érthető módon -inkább a kézifegyverekkel és a védő felszerelésekkel ismerkedtek.

– Szűcs Gábor –