Baráti Körünk ismét gyászol

2017-04-12

Baráti Körünk ismét gyászol

Hosszú szenvedés után életének 66. évében elhunyt szervezetünk igaz barátja, a Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnokság egykori parancsnoka Győrössy Ferenc nyugállományú altábornagy úr.


Halálával szervezetünk egy nagy formátumú, szerény és mindenkor tevékeny tagját vesztette el, akire a fennállásunk 22 éve során mindenkor támaszkodhattunk, és akinek ezt a segítségét soha sem volt módunkban megköszönni.

A HTBK érdekében végzett talán legfelemelőbb tevékenysége a Háborús Emlékhelyeket Gondozók Társasága alapító elnökeként jegyzett rendkívül eredményes időszaka volt. Kiváló lényeglátó képességének hála a legnehezebb szituációkból is kivezette a szervezetet, és Neki is köszönhetően 2009. májusára elkészülhetett a vizintini Magyar Emlékkápolna. 


Kapcsolatai mozgósításával, tapasztalataival nagyban segítette a Hazafiság Iskolája pedagógiai programunk megvalósítása sikerét. Ezen feladatát büszkén vállalta és amíg egészsége engedte végezte is. 


A 2016. szeptemberi VII. Honvédfesztivál szervezésébe is feladatot vállalt, aminek eredményeként az egyik legsikeresebb programot sikerült teljesítenünk!


Baráti Körünk minden tagja együtt érez és osztozik a családja gyászában!
Szeretett barátunkat április 28-án 10 óra 30 perckor a Béla úti temetőben búcsúztatjuk és kísérjük utolsó útjára. 


Kedves Altábornagy Úr, Drága Feri bá fájó szívvel búcsúzunk!
Emlékedet megőrizzük!