V. Ifjúsági Honvédelmi Tábor – 2017. június 18-28. Velence

2017-02-10

V. Ifjúsági Honvédelmi Tábor – 2017. június 18-28. Velence

A tábor szervezője a
Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete,
valamint együttműködő a
Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely.

A tábor fő célja, hogy a nyári vakációt olyan élményekkel tegye gazdagabbá, melyek a hadtörténelemhez és a honvédelemhez kapcsolódnak, segítik az egyéni fejlődést és a közösség erősödését, tartalmas és színvonalas programokat és önfeledt nyaralást biztosítanak.
A táborunkba 10 – 15 év közötti gyermekeket, fiatalokat – lányokat és fiúkat egyaránt – várunk. A tábor programjai úgy kerülnek összeállításra, hogy azok semmiféle előképzést, különleges fizikai felkészülést nem igényelnek, de a résztvevők átlagos, a korosztályuknak megfelelő fizikai terhelésre számítsanak.

A tábor kezdőnapja: 2017. június 18. (vasárnap), amikor délelőtt várjuk a Táborlakókat és Szüleiket a táborunkban, ahol az első étkezés a közös ebéd. A zárónap június 28. A táborunk 11 nap (10 éjszaka).

Az V. Ifjúsági Honvédelmi Tábor Velencén, a Velencei-tó északi partján lévő Drótszamár Park és Kemping területén kerül megrendezésre, mely ideális feltételeket és körülményeket biztosít. Az elhelyezés 4 ágyas szobákban (kőépület) történik.
Az étkezésekre a Kempingben található Ó-Velence étteremben kerül sor. Svédasztalos reggeli, főtt ebéd, valamint egyik este főtt, a másikon hidegvacsora várja a táborlakókat. A költség magában foglalja a közös fagylaltozásokat is (a tábor fegyelmének függvényében, de minimum két alkalommal).

A tábor programjainak szervezését és a táborlakók szakszerű felügyeletét olyan személyek végzik, akik megfelelő pedagógiai végzettséggel, táborvezetői tapasztalattal, valamint szükséges hadtörténelmi és katonai ismeretekkel rendelkeznek, s a nap 24 órájában, a tábor teljes időtartamában felelősséggel végzik feladatukat.

A táborprogramban szerepel többszöri látogatás a Katonai Emlékparkban (történelmi kiállítások tárlatvezetéssel, interaktív katonai foglalkozások, repülőgép-szimulátor, közösségi játékok…), részvétel a Múzeumok Éjszakája programjában, látogatás a Dinnyési Várparkban, éjszakai gyalogtúra bátorságpróbával, hadtörténelmi előadások, katonai versenyek, vetélkedők, sok fürdés, sport és játék. A Táborvezetőség mottója, hogy mi szervezünk programot a gyermekeknek, s nem Ők nekünk… természetesen ez azt jelenti, hogy folyamatos programot biztosítunk, ráadásul olyanokat, melyek értéket közvetítenek, élményeket biztosítanak, és egyéni fejlődést biztosítanak.

A programjaink között többször is szerepel a fiatalok közötti legújabb „őrület”, a Raptor-harc, mely teljesen biztonságos, ultrahanggal működő fegyverekkel való küzdelem.

A táborlakóinknak egyen-pólót biztosítunk, melyet a tábornyitón, táborzárón és néhány kiemelkedő fontosságú programon fognak viselni.

A tábor költsége 59.000 Ft, mely magában foglal minden eddig felsoroltat, valamint a fel nem soroltakat is. A tábor során semmire nem kérünk pénzt a résztvevőktől, illetve szüleiktől. A tábor kedvezményes díját a szervező HTBK és KEMPP támogatásának köszönhetően tudjuk biztosítani.

Az V. Ifjúsági Honvédelmi Tábor maximum 60 főt fogad, ezért a jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében fogadjuk. A jelentkezés csak annak írásos visszaigazolásával és az első részlet összegének átutalásával válik érvényessé.

JELENTKEZÉS:
a tájékoztatónk részeként elérhető

Jelentkezési lap

kitöltésével és annak megküldésével a htbktabor2017@gmail.com címre.

(Esetleges technikai probléma esetén az olah.laszlo.62@gmail.com címre várjuk a jelzését).
A jelentkezési lap megérkezését követően, maximum 3 napon belül visszajelezzük annak elfogadását vagy sajnálatos elutasítását (nem mérlegelünk, és nem válogatunk, csak a férőhelyek száma határozza meg a válaszunkat). A visszajelzésben küldjük el a tábort szervező HTBK Székesfehérvári Szervezete számlaszámát is.
A jelentkezés elfogadását követően, a részvételi díj első részletének 5 napon belüli átutalása teszi érvényessé a részvételi szándék jelzését.
A jelentkezést követő első befizetendő / átutalandó összeg 20.000 Ft.
A teljes részvételi díj befizetési / átutalási határideje: 2017. június 01.

Azon Szülők részére, akik gyermeke részt vesz a táborunkban, a befizetéssel, számlakiállítással és esetleges lemondási feltételekkel kapcsolatban részletes tájékoztatót küldünk. Ugyanebben az anyagban küldünk részletes tájékoztatást az egészségügyi nyilatkozattal, az ajánlott felszereléssel, a beérkezéssel kapcsolatban is.

A döntését megkönnyíti, ha a HTBK honlapon megtekinti a tavalyi tábor összefoglalóját

Amennyiben kérdése van, kérem, szíveskedjen jelezni a jelen tájékoztatóban szereplő e-mail címek bármelyikén.

Tisztelettel:

Oláh László, táborvezető
a HTBK Ifjúsági Tagozat vezetője
a Katonai Emlékpark szakmai főreferense