Fehérvári diákok sikere a Gesztenye Galopp honvédelmi versenyen

2015-10-11

Fehérvári diákok sikere a Gesztenye Galopp honvédelmi versenyen

A HTBK Székesfehérvári Szervezete Ifjúsági Tagozata – a Tavaszi Túra honvédelmi versenyen szerzett pozitív tapasztalatok alapján, illetve az önálló honvédelmi versenyek szervezésére történő felkészülés érdekében – úgy döntött, hogy egy gyermekcsapattal részt vesz a XI. Gesztenye Galopp országos jelentőségű ifjúsági honvédelmi versenyen Békéssámsonban.

A szervezők, a korábbi együttműködésünk alapján meghívólevelet is küldtek, s a nagy távolság miatt étkezést és szállást is biztosítottak csapatunknak.

A versenykiírás szerinti csapattagokat (2 fiú, 2 lány) a székesfehérvári Zentai Úti Általános Iskola állította ki, míg a Baráti Körünk részéről Geguss Ákos vállalta a csapatvezetői szerepet.

A csapat szeptember 24-én a kora délutáni órákban elutazott Székesfehérvárról, majd egy nagyon jó hangulatú estét töltött a vendéglátókkal Békéssámsonban.

Szeptember 25-én fél kilenckor ünnepélyes megnyitóval kezdődött a XI. Gesztenye Galopp ifjúsági honvédelmi verseny, melyen 12 általános és 5 középiskola csapata sorakozott fel. A verseny ünnepélyes megnyitására a szervezők az Ifjúsági Tagozatunk vezetőjét, Oláh Lászlót kérték fel, aki már hosszú évek óta támogatója és résztvevője a sámsoni versenyeknek.

Az általánosnak mondható légpisztoly, légpuska lövészetek és kézigránátdobáson kívül a csapatoknak több logikai, ügyességi és fizikai feladatot kellett megoldani. A magas színvonalú versenyen kocsi-toló, térképmásoló, logisztikai, fegyverszerelési feladatok mellett íjászat és air-soft lövészet „tudományából” is helyt kellett állniuk.

A lelkes csapatok a feladatokra koncentrálva, legjobb tudásuk szerint teljesítették a 17 feladatból álló, az időjárás szeszélye miatt 3 km távra csökkentett útvonalú versenyt.

Az eredményhirdetésre kissé elfáradt, de mosolygósan állt fel a HTBK csapata.

Az eredményhirdetés a külön díjak kiosztásával kezdődött. Az első különdíjat az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság ajánlotta fel a fegyver szét- és összeszerelésben legjobban szereplő csapat részre. A különdíj átvételére a csapatunkat szólították, s így a hangulat még magasabb fokra emelkedett. Az öt különdíj kiosztása után vette kezdetét az eredményhirdetés, mely az izgalmak fokozása miatt fordított sorrendben zajlott. Feszült várakozással telt percek után, a III. helyért járó bronzérem és kupa átvételére szólították csapatunkat.

Összességében jó érzéssel jelenthetjük, hogy fehérvári fiatalok lelkesen és teljes figyelemmel, odaadással küzdöttek, s népszerűsítették Baráti Körünket az ország sok pontjáról érkezett csapatok között.

Végezetül ezúton is köszönetet mondunk a Zentai Úti Általános Iskola igazgatónőjének a felkészülési és részvételi lehetőség biztosításáért, Gugolya Csilla osztályfőnöknek a szervezésért és irányításért, illetve a helyszíni buzdításért, valamint a csapat sikeres felkészítésért és vezetéséért pedig Geguss Ákos tagtársunknak.