Hírlevél – 2015. augusztus 10.

2015-08-18

Hírlevél – 2015. augusztus 10.

Tisztelt Tagtársunk!
Kedves Barátunk!

Bár még tombol a nyár, de már előre kell tekintenünk és meg kell kezdenünk az őszi rendezvényeink közös előkészítését, melyhez ezúton is kérjük a Baráti Körünk tagságának közreműködését, a Te segítségedet!

Az ősz kiemelt feladata a VI. Honvédfesztivál megrendezése. Az elmúlt években széles körben ismertté és elismertté vált programunk ebben az évben – a több hagyományos elem megtartása mellett – újszerű megvalósítási módszereket igényel. Ezek közül kiemelkedik a Pákozd-sukorói csata egyes részelemeinek diákok által történő megelevenítése. Ennek megvalósításához már sikerült megvarratni több mint száz korabeli hatású egyenruhát, s a következő lépés a fegyver-makettek elkészítése. A szuronyok, a fapuskák és a habszivacs szuronyaik már Székesfehérváron és Nagyváradon készülnek, az összeszerelésük, valamint a faszerkezetek pácolása és a fegyverek festése a közeljövő feladata, melyben számítunk a Tagtársaink önkéntes munkájára.
Kérjük, hogy ha ebben a tevékenységben részt tudnál venni, augusztus 25-ig, a HTBK email címére írva jelezni szíveskedj, s így a munkavégzés részleteit személyesen egyeztetjük.

A VI. Honvédfesztivál megrendezése sok feladatot jelent, de egyben lehetőséget is arra, hogy Tagtársaink személyesen is hozzájárulhassanak a közös cél megvalósításához és teljesítsék a Baráti Körünk tagsága által teljesítendő önkéntes munkájukat. Az Elnökségünk az augusztus 25-i ülésén fogja véglegesíteni a Honvédfesztivál programelemeit, s annak a részleteit, s azt követően tájékoztatjuk Tagtársainkat a részfeladatokról, illetve az abba történő bekapcsolódás lehetőségeiről. Kérjük, hogy már előzetesen is jelezd a részvételi szándékodat napi bontásban, (szeptember 22, 23, 24, 26) így elkerülhető, hogy feleslegesen háborgassunk!

Ahogy azt a honlapunkon is olvashattad, megtörtént az új közösségi felületünk, a Baráti Körünk kemencéjének ünnepélyes alapkőletétele, s ezzel új lendületet kapott az építkezés.
Szigeti Gyula tervezőmunkája, az engedélyezés folyamata, a védnöki kör megalakulása mind-mind jelentős lépés, s sikerként értékelhetjük az építőanyag-gyűjtési akciónkat is.
A téglák már megvannak, de sok apró, de jelentős anyag még hiányzik (pl. vasanyag, cement homok, stb) aminek beszerzése egyedileg csak pár ezer Ft, de összességében közel 100 ezer Ft, és beszerzése nélkülözhetetlen. Örömhír, hogy egyik tagtársunk nagyobb összeggel támogatta a beszerzést, de így is szükség van még a segítségre. Kérem, hogy aki az adományával még részt kíván venni a közös kemencénk kialakításában jelezze azt, így személyesen tudunk egyeztetni.
Az építési munka legjelentősebb időszaka augusztus 24-30. között várható, s így erre az időszakra kérjük Tagtársaink önkéntes munkáját is (az online űrlap, melyen jelentkezni lehet a kemence építésére, ITT elérhető). Az építési munkálatokat Igali Zoltán tagtársunk irányítja.

Szeptember 27-én 10 órakor kerül sor a „Kemenceépítők találkozójára” és a kemence ünnepélyes felfűtésére. A közösségünk erejét mutató rendezvényen elkészülnek az első adag ételek, melyek közös elfogyasztása kiváló lehetőséget teremt egy jó hangulatú, a jövőt építő és előremutató közösségi programra. A közösség erősítő programhoz várjuk a Te javaslatodat és kérjük a hozzájárulásodat!

Kedves Barátunk!

A következő másfél hónap nem lesz egyszerű időszak, de összefogással, az önként vállalt munka teljesítésével eredményessé, egyéni és közösségi élményeket biztosító, sikeres időszakká tehető. Ehhez kérjük a tevékeny együttműködésedet!

Székesfehérvár, 2015. augusztus 10- én.

Tisztelettel és barátsággal:

Elnökség