KÖZGYŰLÉS – 2014

2014-05-24

KÖZGYŰLÉS – 2014

A civil szervezetek életének vannak kötelező, szinte rutinszerű elemei. Ilyen az évente kötelezően megrendezendő közgyűlés is, mely a Baráti Körünk esetében is előírás, de mégsem rutinszerű, hanem annál sokkal több, sokkal tartalmasabb. Így volt ez május 20-án is.
A Baráti Körünk ezen a napon rendezte meg a 2013-as esztendő eredményeiről és a 2014-es év terveiről, feladatairól szóló értekezletét, (a hivatalos anyagok a honlapunkon megtalálhatóak) és ezzel a szép eseménnyel vette kezdetét a civil szervezetünk huszadik esztendeje, az ünnepi emlékévünk.
Az elmúlt időszakról szóló beszámoló és az azzal kapcsolatban elhangzott kiegészítések határozott képet festettek az elmúlt év sikereiről, eredményeiről. Olyan tartalmas és eredményes volt az elmúlt év, hogy azt szinte nem is lehetett röviden összefoglalni, s a következő időszak ennek a folytatását szeretné jelenteni. A civil szervezetünk – az 1995-ös megalakulása óta – arra törekszik, hogy az életre keltésekor megfogalmazott céljait egyre határozottabban, egyre hatékonyabb módszerekkel és egyre sikeresebben szolgálja. Ennek a folytatását alapozta meg a jelenlegi közgyűlés is, melyen a tagjaink átvehették az új tagsági igazolványaikat, valamint az ünnepi emlékévünket szimbolizáló, erre az alkalomra tervezett kitűzőt is.
Közgyűlésünket személyes részvételükkel tisztelték meg a gyergyószentmiklósi és nagyváradi barátaink, akik az általuk képviselt civil szervezetek üdvözletét hozták és kifejezték a további együttműködési szándékukat.