Sikeresen befejeződött az Ifjúsági Honvédelmi Tábor

2012-07-11

Sikeresen befejeződött az Ifjúsági Honvédelmi Tábor

A június 26. – július 2. között, Zánkán megrendezett tábor fő célja az volt, hogy a nyári vakációzás kereteit olyan hadtörténelmi, honvédelmi és katonai programokkal töltsék meg, melyek segítették a résztvevő fiatalok ismereteinek bővítését, erősítették a hazaszeretetüket, hozzájárultak az egészséges és sportos életmód kialakulásához, a közösségek összekovácsolásához és természetesen nem utolsó sorban őszinte gyermekmosolyt csaltak a résztvevők arcára.

Az élményekkel teli hétre visszatekintve kijelenthető, hogy a szervezők szándéka teljes mértékben megvalósult, melyhez nagyban hozzájárult az ideális feltételeket és körülményeket biztosító Zánka – Új nemzedék Központ együttműködése, valamint a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság közreműködése is.

A tábor elején Dr. Cser-Palkovics András úr, országgyűlési képviselő, Székesfehérvár polgármestere, a tábort szervező HTBK
székesfehérvári elnöke is meglátogatta a tábort és sportszereket adott át a táborlakóknak. A HTBK választmánya is fontosnak tartotta a helyszínen történő tájékozódást, s ennek érdekében Zánkán tartotta a kihelyezett választmányi ülését, mely az ott szerzett pozitív tapasztalatok
alapján megerősítette, hogy szükség van az ilyen táborokra.

A Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága képviseletében Baráth István dandártábornok úr látogatta meg a tábort,
és Ő sem érkezett üres kézzel. A katonák nevében átadott ajándékok mellett azzal is kedveskedett a fiataloknak, hogy kiemelte a tábor fontosságát és ígéretet tett a további támogatásra is.

A tábor gazdag programkínálatából kiemelkedett a Haditechnikai Park megtekintése, a Kalandpark ügyességi feladatainak teljesítése, az ötleteket és szellemességet összpontosító Ki Mit Tud?, a számháború, a bátorságpróbával egybekötött éjszakai gyalogtúra, illetve a hajnali riadóval kezdődött járőrverseny. Ezek mellett sok-sok sportverseny, strandolás, sárkány-hajózás és más érdekes, izgalmas, szórakoztató program tette teljessé és élmény gazdaggá az egy hetet.

A szervezők régóta dédelgetett álma valósult meg Zánkán, s mostantól sok gyermeknek vágya az, hogy résztvevője, illetve újra résztvevője lehessen a HTBK és a KEMPP honvédelmi táborának. Az Ifjúsági Honvédelmi Tábor 2013-ban is szeretettel várja a jelentkezőket!

Oláh László