Ejtőernyős hagyományőrző rendezvényre hívjuk barátainkat!

2011-08-04

Ejtőernyős hagyományőrző rendezvényre hívjuk barátainkat!

Az alakulat meghatározója a magyar katonai és sportejtőernyőzés fejlődésének és ma elért eredményeinek. Az alakulatnál szolgálatot teljesítők szervezésében 1981 és 1986-ban voltak találkozók, de szervezés hiányában később elmaradtak, ezt újították fel a szervezők, 1994-ben, az „Ikarusz gyár-nál” felállított Repülő és Ejtőernyős Emlékmű felavatásával egy időben. Az emlékmű a háborúban és a szolgálatuk teljesítése során Hősi Halált halt bajtársak emlékének őrzésére állította az egyesület. A rendezvényre jellemző, hogy megtisztelik közéleti személyiségek, és megjelennek a magyar repülés és ejtőernyőzés aktív és veterán tagjai, az Osztrák Bajtársi Szövetség és az Osztrák Veterán Ejtőernyős szövetség, valamint a társszervezeteink képviselői is.
Szeretettel várnak mindenkit e nemes hagyományokat ápoló találkozóra, őrizzük együtt a hazaszeretet a hazáért való áldozatvállalás és kötelességtudat szellemében örökséget hagyó elődeink emlékét, egymás barátságát.
És soha ne felejtsük, „a felhők fölött mindig kék az ég”.

Az augusztus 6-i tervezett program:
10 órakor, a Repülő és Ejtőernyős Emlékmű koszorúzása (Ikarusz-gyárnál)
11 órától, Börgönd repülőtéren: ebéd (1000Ft/fő) babgulyás, rétes, 2dl. üdítő vagy bor.
Repülő, ejtőernyős emlékgyűjtemény megtekintése, vetélkedők (fánk, lepényevés, katonai és közismereti tesztkérdések)
Ejtőernyős ugrás (2Ft/m) és sétarepülés (Falke, Morane: 3000Ft) lehetősége, kultúrműsor, és baráti beszélgetés.
Rendezvény tervezett zárása: 18 óra.
Részvételi, koszorúzási, étkezési, ugrási, sétarepülési szándékot a szervezők kérik jelezni, telefonon: a +36-30/2980002, vagy e-mailen: rseje@t-online.hu
A vonattal érkezőket 9.15-kor külön busz várja a vasútállomásnál, majd az autóbusz pályaudvar érintésével érkezik az emlékműhöz.