Decemberi hírlevelünk

2011-01-04

Decemberi hírlevelünk

Kedves Tagtársunk, Önkéntes segítőnk, Támogatónk!

2011. január 29-én megszervezzük a XII. Fehérvári Honvédbált!

A rendezvénynek ezúttal is a Szent István terem ad otthont. A szervezés megkezdődött és minden remény megvan arra, hogy ismét egy feledhetetlen estet tölthessenek együtt városunk polgárai és katonái.

Az est bevételéből támogatni kívánjuk a 2010. augusztusában Afganisztánban hősi halált halt katonák családjait.
A rendezvényre a belépő ára 11000 Ft.
Kérjük Önt, hogy részvételi szándékát 2011. január 10-ig az alábbi módon jelezni szíveskedjen: Telefon: 06 30 2342403 E-mail: htbk.szfvar@regiment.hu,
A jegyek megvásárlására és a menü rendelésére 2011. január 20, 21, 22-én 10.00-14.00 között a HTBK Tiszti klubban lévő irodájában van mód.
Bővebb tájékoztató található a honlapunkon!

Tisztelt Olvasó!

Az év utolsó hetében, a karácsonyt követő napokban jut el levelünk Önhöz, amelyben a szeptemberi közgyűlésünket követő időszakról szóló tájékoztatáson túl a következő időszak programjainkról is beszámolunk.

A szervezetünk negyedik negyedévi programja is sűrű volt. Szeptember 17-én megtartott közgyűlésen Warvasovszky Tihamér elnök úr, a magas állami tisztsége okán 12 év sikeres munkát követően lemondott. A szervezetünk elnökének Karsai Béla urat választotta a tagság. Karsai Béla úr a megválasztását követő beszédében a tagság részéről az irányába megnyilvánuló bizalmon túl, aktív támogatást is kért a tagságtól. Hiszen csak a szervezet minden tagjának aktív munkája eredményeként folytathatjuk a korábban elért színvonalú munkát.

Szeptember 24-29 között szervezetünk aktív rendezője volt az első Honvédfesztiválnak, Pákozdon. A programsorozat részeként szeptember 25-én ünnepeltük a szervezetünk 15. éves szülinapját. A köszöntésen történő részvételt fontosnak tartották a katonai és önkormányzati vezetők és barátaink. Az ünnepi torta felszeletelését Fodor Lajos államtitkár úr és Warvasovszky Tihamér úr vállalta magára.
A pákozdi csata 162. évfordulóján rendezett ünnepségen megjelent Dr. Hende Csaba miniszter úr és Dr. Benkő Tibor vezérezredes úr is, akik a beszédeikben kiemelték a baráti körünk meghatározó szerepét a honvédség társadalmi támogatásának alakításában.
Újszerű programként a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum Nonprofit Kft-vel együttműködve megszerveztük az első „Számháború” vetélkedőt. Az interneten történt versenyfelhívásra kettő nap alatt több mint ezer fő jelentkezett a versenyre, közülük az első 200 főt versenyezhetett. A résztvevők kiválóan érezték magukat, és aktivitásukkal bizonyították, hogy érdemes hasonló versenyt szervezni.
A rendezvénysorozat minden program eleme nagyon sok látogatót vonzott, szervezésébe 40 fő tagtársunk tevőlegesen vett részt, amiért őszinte köszönetünket fejezzük ki.
Az októberben megtartott szavalóverseny hagyományosan magas színvonalú volt. Novemberben ismét útjára indítottuk a Military Klub előadás sorozatát, az első két foglalkozást követően elmondható, hogy a rendezvényt érdeklődés kíséri, így remény van arra, hogy 2011. áprilisáig sok székesfehérvári általános és középiskolás fiatal ismerkedik meg a Rákóczi szabadságharc eseményeivel és a Magyar Honvédség jelen kori feladataival.

Mint az a korábbi hírlevelünkből már Ön előtt ismert, szervezetünk választmánya a 2011. évi tisztújító közgyűlésre készülve aktíva értekezletet tartott november 13-án. Célunk a szervezetben rejlő energiák felszínre hozása. Az új kezdeményezéseknek teret adva kívántuk a 2011. évi cselekvési tervet összeállítani. Örömünkre a vezetés invitálására több mint 50 tagtársunk vett részt és mondta el javaslatait.
A szervezet az alapításától eltelt 15 évben nagy utat tett meg. Tevékenységét elismerés övezi. A sikerek elérésében valamennyi tagunknak és támogatónknak komoly érdeme van. A szervezet alapvető funkciója, feladata nem változott, ugyanakkor a sikeres tevékenység újabb elvárásokat is hárít a szervezetre. A megsokasodó külső feladatok és a szervezeten belül megfogalmazódó elvárások egyensúlyát kell megteremteni, ami egyre több energiát követel. A szervezet tagjai közül többen a szervezet alapításától kezdve aktívan tevékenykednek. Társadalmi munkában elvégzett teljesítményük példa értékű. A jelentkező feladatok elvégzésére ugyanakkor nem tudnak több energiát az önkéntes munkát fordítani. Sajnos mindez belső feszültségek okozója és a „fáradtság” érzetét kelti. Az előttünk álló tisztújítás alkalmával a szervezetünk tagságának egyensúlyt kell teremtenie, meg kell találnia a felvállalható feladatok és a tagság általi munkaképesség egyensúlyát. A cselekvési terv összeállítását elvégeztük, jelenleg a végrehajtás feltételeit biztosító források felkutatása és a programok együttműködőkkel történő egyeztetése folyik. A választmány javaslatát hamarosan eljuttatjuk Önhöz, kérve azt, hogy tegye meg vállalását a végrehajtás elősegítése érdekében. A cselekvési tervünket a márciusi közgyűlésünk véglegesíti, amiben csak azon feladatok szerepelhetnek, aminek a feltételeit a tagságunk közösen megteremti.

A hírlevelünk végén tisztelettel megköszönjük Önnek a Baráti Kör tevékenységét segítő munkáját, kérjük a 2011. évben is segítse elő szervezetünk céljai megvalósítását!

Kívánunk Önnek sikerekben gazdag, békés boldog újesztendőt! Erőt és egészséget!

Székesfehérvár, 2010. december 28.

Választmány