Miniszteri látogatás

2006-09-06

Miniszteri látogatás

2006. szeptember 5. - Helyőrségi Klub

Dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter szeptember 5-én, kedden a Magyar Honvédség parancsnokságait és alakulatait érintő körútja során a székesfehérvári helyőrséget látogatta meg Iváncsik Imre, a Honvédelmi
Minisztérium államtitkára, Havril András vezérezredes, a HM Honvéd Vezérkar főnöke, valamint Bocskai István, a tárca szóvivője, a HM Kommunikációs és Toborzó Főosztályának vezetője kíséretében.

A vendégeket Győrössy Ferenc altábornagy, az MH Szárazföldi Parancsnokság parancsnoka tájékoztatta a szervezet munkájáról, majd dr. Szekeres Imre a helyőrség katonái előtt ismertette miniszteri programját. Az általános, az egész hadsereget érintő – Veszprémben is elhangzott – tervek mellett külön szólt a Székesfehérvár státuszában várható változásokról. Mint mondta az eddigi parancsnokságokból létrehozandó integrált összhaderőnemi parancsnokságnak a város fog otthont adni. A vezérkari főnök vezetésével széles körű elemző munka előzte meg a döntést, mely várhatóan a jövő év elején fog realizálódni, akkor állhat fel a parancsnokság. Az új vezetési struktúrában számítanak úgy az itt szolgálók, mint a más parancsnokságoktól Székesfehérvárra kerülők szakmai tapasztalataira.

A tájékoztatót követően újságírói kérdésre a honvédelmi miniszter arról is szólt, hogy az eddigi öt parancsnokság mintegy ezerfős létszáma helyett az összhaderőnemi parancsnokságon ötszázan fognak dolgozni, az újonnan Székesfehérvárra kerülőknek pedig a helyőrség lakásállományából igyekeznek megoldani lakhatási feltételeiket. Valószínűen lesznek olyanok is, akiknek ingázniuk kell, csakhogy most nem vidékről Budapestre, hanem fordítva, vagyis – idézett egy fehérvári mondást – a jelenlegi szervezeti korszerűsítés nem állt meg az M7-es autópályánál.

Sz.B.