Hírlevél

2005-02-09

Hírlevél

Először beszámolunk az eltelt időszak főbb eseményeiről a teljesség igénye nélkül:

1. Baráti körünk december 17-én megrendezte szokásos évzáró baráti találkozóját. Az idei tél első zord napján, a rossz útviszonyok több tagtársunk számára lehetetlenné tette a rendezvényen való személyes megjelenést, azonban így is 70 fő vett részt a rendezvényen. A színvonalas kulturális programot követően elnökünk megnyitó beszédében egy nagyon tartalmas, sikeres és eredményes évről számolt be a megjelent tagságnak és a meghívott vendégeknek. Hagyományainknak megfelelően a rendezvényen köszönte meg a Választmány a támogató szervezetek, gazdasági társaságok éves munkáját. A rendezvény színvonalát nagyban emelte a vendéglátó Honvédelmi Minisztérium 2. számú Területi, Pénzügyi és Számviteli Igazgatóság vendégszeretete és Tóth Zoltán ezredes igazgató úr mindenre kiterjedő figyelmessége.

2. Január 22-én – hatodik alkalommal – került megrendezésre a Fehérvári Honvéd Bál. Az eseménynek különös jelentőséged adott, hogy azon széles körben megjelentek a város politikai, gazdasági életének neves személyei és a honvédelmi vezetés tagjai is. A jó hangulatú esten résztvevők tanúsága szerint a sikeres rendezvény méltán tovább öregbítette szervezetünk jó hírét.

3. Választmányunk január 26-án megtartott ülésén újabb tagokat vett fel, így létszámunk 160 főhöz közeledik. Továbbiakban is hívjuk és várjuk azon személyek jelentkezését, akik egyetértenek céljainkkal, fontosnak tartják a honvédelem eszmeiségének össztársadalmi célját és a honvédség szervezetét, valamint ennek terjesztésében tevőleges szerepet is kívánnak vállalni.

A következő negyedév programja:

– A Baráti köri esték sorozatban a Honvédelem aktuális kérdései közül az Iraki magyar szerepvállalásról esik szó 2005. február 6-án 17 órakor. Vendégünk lesz dr. Kuti Ferenc alezredes úr, aki az Irakban szolgálatot teljesített Szállító Zászlóalj sajtó tisztjeként szolgálva gyűjtötte tapasztalatait és ezeket megosztva velünk, talán közelebb kerülhetünk a térségben zajló események jobb megismeréséhez.

– A sorozat második rendezvényére február 22-én kerül sor “Jövőnk a tét” címmel.

– A Választmány 2005. február 24-én ülést tart, amelyen a közgyűlés előkészítése érdekében fogalmaz meg feladatokat, valamint véglegesíti a beszámoló tervezetet is. A rendezvényt megelőzően a szekciókat kérjük fel a részterületek megvitatására. Ezek időpontja február 22. (kedd) 17 óra, helyszíne a Helyőrségi Klub. A szekciók egy időben külön-külön helyiségben vitatják meg tervezeteiket, így a tagjainknak lehetősége lesz az őket érdeklő területen hozzászólni, véleményt nyilvánítani.

– A Választmány a szervezet beszámoló és programalkotó közgyálését 2005. április 8-án pénteken tervezi megtartani. Helye a Helyőrségi Klub lesz. Az elmúlt évi tapasztalatok alapján úgy döntöttünk, hogy minden tagtársunk írásban megkapja a dokumentumokat, így a rendezvény nem elhúzódó felolvasások, hanem érdemi hozzászólások színtere lesz.

– Szervezetünk ünnepi közgyűlésére május 20-án, pénteken 17 órától kerül sor. A pontos programot és helyet később pontosítjuk.