Tisztelt Hölgyem, Uram!

2004-11-09

Tisztelt Hölgyem, Uram!

Ismeretlenül is tisztelettel köszöntöm Önt. Engedje meg, hogy pár szóban bemutassam szervezetünket.

A Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete 1995-ben alakult, bíróságilag bejegyzett közhasznú társadalmi szervezet, amely azzal a céllal jött létre, hogy elősegítse a honvédség és a civil lakosság közötti kapcsolatok erősítését.

Tevékenységünk során sikerült összefogni a céljainkat magukénak érző személyek széles körét, közöttük a térség neves közéleti személyiségeit, gazdasági vezetőket, vállalkozókat, pedagógusokat és művészeket.

Az elmúlt években a szervezetünk elismert társadalmi szervezetté vált, részt vettünk az 1997. évi NATO népszavazást előkészítő rendezvények szervezésében, a polgárok körében a NATO és az euro-atlanti integráció népszerűsítésben.

Az évek során kiterjedt kapcsolatrendszert alakítottunk ki úgy hazai, mint külföldi szervezetekkel. Kezdeményezésünkre alakult meg a Honvédség és Társadalom Baráti Körök Országos Szövetsége.

Megalakulásunktól kiemelkedő feladatunknak tartjuk a honvédő hagyományok ápolását, amely elősegíti a fiatalság történelmi tudatának erősítését. Rendszeresen szervezetünk rendezi meg az 1848-49 forradalom és szabadságharc első győztes csatája emlékünnepségét. A történelmi helyszínen alakítottunk ki egy kiállító- és előadótermet azzal a céllal, hogy az évi átlagban 30-40 ezer látogató számára bemutassuk a NATO tag Magyar Honvédség életét.

Remélem, a rövid bevezetővel felkeltettem érdeklődését és méltónak tartja szervezetünket arra, hogy a baráti kör tevékenységét bemutató oldalakat is megnézi!

Köszönöm megtisztelő érdeklődését!

Warvasovszky Tihamér
országgyűlési képviselő
Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere
a Baráti Kör elnöke