Mindenhol dallal és tánccal köszöntötték nemzetünk hadtörténelmét

A 2013-ban elindított és Kárpát-medencei szintűvé erősödött gyermekrajzpályázat 2019. évi felhívása elindult, s ebben az esztendőben a „SÜVEGEMEN NEMZETISZÍN RÓZSA” címmel kínál lehetőséget a tanulóknak, hogy foglalkozzanak nemzetünk gazdag hadtörténelmével és ahhoz kapcsolódóan alkossanak.

A rajzpályázat beharangozó időszakában újszerű formát valósított meg a kezdeményezés népszerűsítésére a HTBK Székesfehérvári Szervezete, a Katonai Emlékpark és négy székesfehérvári tanintézmény.

A Vörösmarty Mihály Általános Iskola, a Ciszterci Szt. István Gimnázium, az István Király Általános Iskola és a Kossuth Lajos Általános Iskola egy-egy hétre helyet biztosított az elmúlt hat év rajzpályázatait bemutató kiállításnak, melyek megnyitóit az iskolák diákjai dallal, tánccal, műsorral tették lélekemelően szép ünnepekké. 

A szervezők úgy gondolják, hogy ezek az ünnepségek nem a kiállításnak, hanem a magyarság hadtörténelmének szóltak, csakúgy, mint a rajzpályázat. Az elmúlt hat évben mintegy hatezer gyermek, a Kárpát-medence szinte minden szegletéből kapcsolódott a rajzpályázatokhoz és alkotásaikkal hozzájárultak nemzetünk hadtörténelme népszerűsítéséhez, megőrzéséhez.

Reméljük, hogy a március 10-i beadási határidőig nagyon sokan ragadnak rajzszereket és foglalkoznak a hadtörténelmünkkel, s megelevenítik annak ismert vagy ismeretlen katonahőseit, kiemelkedő eseményeit, vagy azok helyszíneit. A részletes felhívás a szervezők honlapjain (www.htbkszfvar.hu és www.kempp.hu) elérhető.

2019. február 4.  – Vörösmarty Mihály Általános Iskola

 

2019. február 14.  Ciszterci Szent István Gimnázium

 

2019. február 20.  – István Király Általános Iskola

 

2019. február 26.  – Kossuth Lajos Általános Iskola

 

Galéria: