Nagyváradi delegáció járt a Városházán

2015-11-06

Nagyváradi delegáció járt a Városházán

Tizenhét nagyváradi civil szervezet vezetői tettek látogatást az elmúlt két napban Székesfehérváron. A küldöttség tagjai a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezetének meghívására érkeztek a Királyok Városába. A Városháza Dísztermében Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere köszöntötte a nagyváradi vendégeket.

Székesfehérvárt és Nagyváradot nagyon komoly történelmi és hadtörténeti múlt köti össze. A jó kapcsolat ápolása és továbberősítése érdekében a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete az elmúlt két napban tizenhét nagyváradi civil szervezet vezetőjét fogadta a Királyok Városában.

A nagyváradi delegációt Székesfehérvár alpolgármestere, Róth Péter köszöntötte a Városháza Dísztermében. „Nagyon fontos, hogy a két város kisebb közösségei, civil szervezetei, intézményei jó partnerek. Nagy öröm számunkra, hogy Nagyvárad és Székesfehérvár kapcsolatát egy komoly szakmai alapokon nyugvó civil együttműködés előzte meg, és mind újabb és újabb területeken kapcsolódnak össze. Meggyőződésem, hogy ezek a közösségek kölcsönösen erősítik egymást a jövőben.” – mondta Róth Péter.

A kétnapos találkozó során a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete a tizenhét nagyváradi civil szervet vezetőivel közösen a már meglévő kapcsolatokat értékelték, és megállapodtak abban, hogy még szorosabban együttműködnek a jövőben.

Forrás és fotók: szekesfehervar.hu