Hírek, események

Folytatódnak a hetedik Emlékparki Nyár programjai

2019-06-25

Folytatódnak a hetedik Emlékparki Nyár programjai

Június 28-án, pénteken 18 órakor  “Szuronnyal, ecsettel” címmel nyílik kiállítás az Emlékparkban, majd 19 órától a Kaposvár Helyőrségi Zenekar térzenéjével folytatódnak a programok.

A rendezvény ingyenes!

Bővebben >>>

VII. Emlékparki Nyár

2019-06-18

VII. Emlékparki Nyár

Az Emlékparki Nyár programsorozat 2019. június 22-augusztus 10. között 7. alkalommal nyújt könnyed, nyáresti kikapcsolódást a Katonai Emlékparkban.

Bővebben>>>

„Süvegemen nemzetiszín rózsa”

„Süvegemen nemzetiszín rózsa”

Élő hagyomány immár 2013 óta a Honvédség és Társadalom Baráti Kör által megkezdett sorozat. Akkor a Kárpát-medencei gyerekek részére hirdettek rajzpályázatot, amely tematikusan szólt a magyar identitásról, egy történelmi eseményről. Most, a hetedik alkalommal meghirdetett pályázat témája a „Süvegemen nemzetiszín rózsa” volt, kiállították és díjazták a diákok által készített műveket a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

Bővebben>>>

A NATO mi vagyunk!

A NATO mi vagyunk!

A NATO alapításának 70. és Magyarország szövetséghez való csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete Húsz éve szövetségben, barátságban címmel  ismeretterjesztő konferenciát rendezett székesfehérvári pedagógusok, civil szervezetek és diákok számára a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

Bővebben>>>

Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete 2019. évi közgyűlése

2019-04-11

Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete 2019. évi közgyűlése

A Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete 2019. évi Közgyűlését 2019. április 23-án (kedden) 15,30 órakor – határozatképtelenség esetén – 2019. április 23-án (kedden) 16,00 órakor tartja.

Helye: Polgármesteri Hivatal Díszterem, 8000, Székesfehérvár, Városház tér 1.

Bővebben >>>

 

ÉLETKÉPEK A MAGYAR HADTÖRTÉNELEMBŐL

ÉLETKÉPEK A MAGYAR HADTÖRTÉNELEMBŐL

Hagyományőrzők közreműködésével a történelemkönyv egyes fejezetei megelevenednek a pákozdi Katonai Emlékparkban 2019. április 13-án. Az eseményen megismerkedhetnek a látogatók a magyar hadtörténelem jelentős eseményeivel hagyományőrzők közreműködésével. Bemutatásra kerülnek a II. világháború katonáinak háborús mindennapjai, sőt a látogatók ennek részeseivé is válhatnak.

Bővebben >>>

Iskolák Csatája – 2019. április 6.

Iskolák Csatája – 2019. április 6.

ISKOLÁK CSATÁJA – a Honvédelmi Sportszövetség, a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely, és a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete közös programja 2019. április 6-án.

A szervezési elveknek megfelelően, a második alkalommal megrendezett programon is több környékbeli járás tanintézményét, illetve azok 40 fős diákcsapatait fogadtuk. Csákvár, Csór, Székesfehérvár és Pákozd diákjai vettek részt a programban, melynek egyik – talán a legmeghatározóbb – elemeként össze is mérték ügyességüket.

Bár a reggeli órákban még kicsi eső áztatta a pákozdi Mészeg-hegyet, s az annak tetején lévő Katonai Emlékparkot, de a program kezdetére még a nap is kisütött, s így minden feltétele adott volt egy jó versenynek.

Bővebben >>>

Iskolák Csatája a Katonai Emlékparkban Pákozdon

2019-03-29

Iskolák Csatája a Katonai Emlékparkban Pákozdon

A Honvédelmi Sportszövetség valamint a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete egyaránt kiemelt feladatának tekinti a tanulóifjúság hazafias, honvédelmi nevelését, a hadtörténelem és a honvédelem népszerűsítését, a katonai jellegű sportágak iránti érdeklődés felkeltését, az egészséges, sportos életmód kialakítását. E célok elérése érdekében fogott össze a két civil szervezet, s hozzájuk kapcsolódott – a célokkal azonosuló, illetve programhoz ideális helyszínt és feltételeket biztosító – Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely.

Az „Iskolák csatája” egy olyan újszerű kezdeményezés, melynek keretében a résztvevő iskolák 40 fős csapatai, a külön programelemek során ismerkedhetnek meg a 170 éves Magyar Honvédség történetével, valamint gyakorlati versenyszámokban mérhetik össze ügyességüket.

Bővebben>>>

80 éves lenne – közös emlékezés dr. Gyuricza Bélára

80 éves lenne – közös emlékezés dr. Gyuricza Bélára

Dr. Gyuricza Béla vezérezredesre emlékeztek Pákozdon március 23-án.

Családja és a tágabb értelemben vett „családja”, vagyis a vezetésével létrehozott civil szervezet, az általa megálmodott Katonai Emlékpark képviselői, valamint a Székesfehérváron szolgáló katonák rótták le tiszteletüket az egykori országgyűlési képviselő, politikai államtitkár, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör (HTBK) Székesfehérvári Szervezete alapító és örökös elnöke emléke előtt. Gyuricza Béla rengeteget tett a hadsereg és a civil társadalom kapcsolatának kiépítése és erősítése érdekében. /forrás: honvedelem.hu/

Bővebben>>>