Hírek, események

Honvédelmi táborok

2020-05-29

Honvédelmi táborok

Induljon a nyári szünet izgalmas honvédelmi táborban! Vagy jobb lenne a napközis tábor a Katonai Emlékparkban a nyár folyamán? Mindegyikre van lehetőség! Szeretettel várjuk a gyermekeket!

Hősök Napja – ünnepi szentmise

2020-05-25

Hősök Napja – ünnepi szentmise

Azokért imádkozunk, akiknek életét háborúk oltották ki. Emlékezzünk rájuk imádságos szeretettel, kérve számukra az örök élet boldogságát, és kérve azt, hogy az áldozatuk ne legyen értelmetlen, hanem tanuljunk belőle, és a példájukat követve tudjuk őrizni az ősök hagyományát, a magyar nemzet szellemi és lelki kincseit, tudjuk szolgálni minden magyar életét.” – Spányi Antal megyéspüspök

Békefenntartók Napja

2020-05-24

Békefenntartók Napja

A Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhelyen a Békefenntartók Napja alkalmából május 29-én 11 órakor katonai közreműködéssel az emlékezés virágai kerülnek elhelyezésre a Békefenntartók Emlékművénél.

Az emléknap célja, hogy tisztelegjen mindazok előtt, akik a békefenntartó műveletekben szolgáltak, vagy szolgálnak, és azokéra, akik életüket adták a béke ügyéért. 

A magyar űrutazás 40. évfordulója alkalmából

A magyar űrutazás 40. évfordulója alkalmából

1980. május 26-án, magyar idő szerint 20 óra 20 perckor egy magyar katonatiszt, Farkas Bertalan, a Szojuz-36 fedélzetén emelkedett a magasba. Ezzel Magyarország a nemzetek sorában hetedikként lépett ki a világűrbe.

A Katonai Emlékpark és a Honvédség és Társadalom Baráti Kör  – a kimagasló katonai teljesítmény iránti tiszteletből – az idei, Kárpát-medencei gyermekrajzpályázatában lehetőséget kínált a 40 évvel ezelőtti esemény megidézésére. Több, mint 220 fiatal alkotó jelenítette meg a pályamunkájában a 110 éves magyar katonai repülést és annak kiemelkedő eseményét, Farkas Bertalan űrrepülését.

Ö S S Z E F O G L A L Ó a 2020. évi „KI GÉPEN SZÁLL FÖLÉBE…” Kárpát-medencei, hadtörténelmi gyermekrajzpályázatról

2020-05-19

Ö S S Z E F O G L A L Ó a 2020. évi „KI GÉPEN SZÁLL FÖLÉBE…” Kárpát-medencei, hadtörténelmi gyermekrajzpályázatról

A Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete, a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely, valamint a nagyváradi Tanoda Egyesület közös szervezésében, immár nyolcadik alkalommal kínáltunk lehetőséget a gyerekeknek, fiataloknak a hadtörténelmünk iránti érdeklődésük bővítésére és a kapcsolódó ismereteik gazdagítására, illetve az ahhoz kapcsolódó alkotásra.

A folytatás megtekintéséhez kérem kattintson IDE!

Közgyűlés 2020 – lezárása

2020-05-11

Közgyűlés 2020 – lezárása

Tisztelt Tagság!

A közgyűlés tartása nélküli határozathozatali eljárás lezárult. A szavazásra nyitva álló határidő 2020. május 8-án 16.00 órakor letelt, az ezt követően beérkező szavazatok a szavazás eredményébe már nem számítanak bele.

Tovább az oldalra ITT! >>>

Közgyűlés – kicsit másképp

2020-04-15

Közgyűlés – kicsit másképp

Szervezetünk a kialakult helyzetre való tekintettel 25. éves rendes
közgyűlését új, szokatlan módon rendezi meg.

A közgyűlési anyagokat minden tagtársunk részére eljuttatjuk egy válasz
borítékkal, amelyben kérjük, a szavazataikat tartalmazó szavazólapot
visszaküldeni!

A közgyűlési anyagaink április 20-tól honlapunkon megtalálhatóak
lesznek. Kérjük, figyelje értesítésünket, honlapunkat!

„KI GÉPEN SZÁLL FÖLÉBE…”

2020-04-01

„KI GÉPEN SZÁLL FÖLÉBE…”

Kárpát-medencei, hadtörténelmi, gyermekrajzpályázat

ON-LINE

Kedves Gyerekek, Fiatalok!

Tisztelt Szülők és Pedagógusok!

Mindenekelőtt köszönjük annak a több mint ezer diáknak és felkészítőiknek, akik ebben az évben is csatlakoztak a kezdeményezésünkhöz, s a már elkészített és a szervezőknek leadott alkotásaikkal részt vesznek a „Ki gépen száll fölébe…” című, VIII. Kárpát-medencei, hadtörténelmi gyermekrajzpályázaton. A beérkezett alkotások feldolgozása és értékelése már folyamatban van, s azon nem is kívánunk változtatni, csak a májusra és júniusra tervezett kiállításokat csúsztatjuk későbbi időpontokra. A korona vírus, illetve az ellene való védekezésként életbelépett szabályzók kicsit módosítják a rajzpályázatunkat is, de szeretnénk úgy alakítani, hogy az újabb lehetőséget biztosítson a magyar nemzet hadtörténelme alaposabb megismerésére, a történelmi ismeretek gazdagítására, valamint az otthon töltendő napok hasznossá és érdekesebbé tételére. Mindezek érdekében a szervezők az idei rajzpályázat újszerű, on-line folytatását teszik lehetővé, hirdetik meg.

Bővebben >>>