Hírek, események

Szemek – október 23-i ünnepi tévéjáték

Szemek – október 23-i ünnepi tévéjáték

Idén a járványhelyzet miatt elmarad a hagyományos, Városház téri október 23-i előadás, helyette születik meg a Szemek című tévéjáték, amely az 1956-ból fennmaradt fehérvári dokumentumokra épül.

A film főszereplői a Kodolányi János Gimnázium diákjai, mellettük felnőtt szereplők is játszanak a produkcióban, amelyet Matuz János, a Fehérvári Programszervező Kft. művészeti intendánsa írt és rendezett. A filmet október 23-án, pénteken 19.20 órai kezdettel láthatják a nézők a Fehérvár Televízióban, amelynek munkatársai is közreműködtek a tévéjáték elkészítésében.

http://teleelettel.hu/esemeny/9983/szemek_oktober_23-i_unnepi_tevejatek

Szabó István: a társadalom támogatja a honvédelem ügyét

2020-10-14

Szabó István: a társadalom támogatja a honvédelem ügyét

A nemzeti emlékhelyek napján a KEMPP-ben Szabó István honvédelmi államtitkár volt a Honvédség és Társadalmi Baráti Körök (HTBK) Országos Találkozójának vendége. A Benkő Tibor honvédelmi miniszter képviseletében megjelent államtitkárt itt kérdeztük.

Bővebben >>>

Emlékezzünk a Magyar királyi 3. póttartalékos ezred katonáira

2020-09-04

Emlékezzünk a Magyar királyi 3. póttartalékos ezred katonáira

Szeptember 7-én 14.30-kor Székesfehérváron a Gyergyószentmiklós téri emlékműnél emlékezünk a Magyar királyi 3. póttartalékos ezred 159 katonájára, akik 1944. szeptember 7-én Gyergyószentmiklós határában lévő Gac oldalon Magyarország határainak védelmében áldozták életüket.

A néma koszorúzásra tisztelettel várunk minden emlékezőt!

Gyergyószentmiklós Fotó: Dr. Görög István

Egy jó óra Lics Balázséknál

2020-09-03

Egy jó óra Lics Balázséknál

Nagy nap volt Pákozdon! A Honvédség és Társadalom Baráti Kör e honban lévő szervezeteinek találkozóját rendezték meg ott. A határon túli csapatok képviselői a pandémia miatt sajnos nem jöhettek el. De így is jó sokan gyülekeztek már egy nappal korábban a megyeszékhelyen, és közös vacsorán elevenítették fel a múltat, beszéltek a jelenről, és a jövőről. Szombaton Pákozdon voltak együtt az Emlékhelyek napja megnyitóján és a HTBK ünnepi napján. Délután a hajókirándulást követően a Lics Pincészet volt a célpont, ahol az országból sereglettek Lics Balázs kiváló termékeikkel ismerkedhettek meg. Bővebben>>>

Emlékhelyek napja és HTBK országos találkozó is lesz Pákozdon

2020-08-26

Emlékhelyek napja és HTBK országos találkozó is lesz Pákozdon

Augusztus 29. emlékezetes nap lesz a Katonai Emlékparkban. Akkor, egy napon két nagy országos rendezvénynek is helyet ad a nemzeti emlékhely.

Az emlékhelyek napja országos megnyitója nyújt kiváló programot ekkor a résztvevőknek, illetve ezzel párhuzamosan a Honvédség és Társadalmi Baráti Körök országos találkozójának vendégei is e helyen randevúznak egymással. Itt lesznek a Honvédelmi Minisztérium felső vezetői és Radnainé Fogarasi Katalin, a Nemzeti Örökségi Intézet főigazgatója is.

Bővebben >>>