Hírek, események

VIII. Emlékparki Nyár programsorozat

2020-07-09

VIII. Emlékparki Nyár programsorozat

Nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az „Emlékparki Nyár” elnevezésű kulturális programsorozat a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhelyen.

Az ingyenesen látogatható „Emlékparki Nyár” hadtörténelmi, honvédelmi, kulturális programsorozat nyolcadik évadát is, az alakulása 25. évfordulóját ünneplő Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete, valamint a 10 éves Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely összefogása teszi lehetővé.

A koronavírus utáni időszak első – több programelemet is magába foglaló – kulturális eseménye keretében 2020. július 17-én Dr. Kiss Attila András, orvos ezredes, „Karantén után” című képzőművészeti kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők, majd a Veszprémi Légierő Zenekar szabadtéri koncertjét hallgathatják.

A VIII. Emlékparki Nyár fővédnöke, Dr. Benkő Tibor úr, Magyarország honvédelmi minisztere.

A kiállítást megnyitja Szabó István honvédelmi államtitkár úr. A megnyitón közreműködik Faludi Judit Liszt díjas csellóművész, Érdemes művész, illetve Szenthelyi Krisztián, a Zeneakadémia 3. éves hallgatója, bariton énekes.

A megnyitót követően a Veszprémi Légierő Zenekar szabadtéri koncertje lesz hallható.

Szeretettel várjuk Önöket eseményünkön!

Dal, emlékmű, koszorúk – újra itt a nyár!

2020-07-01

Dal, emlékmű, koszorúk – újra itt a nyár!

A Katonai Emlékpark Pákozd-Nemzeti Emlékhely három évszakban is kínál látnivalót az odalátogatóknak. Idén tavasszal, a pandémia „hajnalán” még megnyitották a parkot, de azóta csend volt, nem neszeztek a sietős, vagy ráérős léptek surranásai, nem lehetett bolyongani a háborúra emlékeztető árokban, nem lehetett fejet hajtani a történelmünkre vigyázón figyelő szobrok előtt. De június utolsó hétvégéjén végre két nagyszerű programmal csalogatták az e helyet kedvelőket a parkba.

Bővebben>>>

Az Emlékezet hangja a múltból a jövőnek

2020-06-25

Az Emlékezet hangja a múltból a jövőnek

A Krajczáros Alapítvány és a Honvédség és Társadalom Baráti Kör “Az emlékezet hangja” című projekttel igyekszik felhívni mindenki figyelmét egy nagyon is fontos dologra. Immár 75 éve béke van Európában – kivéve persze a volt Jugoszláviában jelentkezett válságot – így a felnövekvő nemzedékek szerencsére már csak filmekben és könyvekben találkozhatnak a háborúk szörnyűségével. Éppen ezért a két civil szervezet igyekszik más módon is felhívni a figyelmet a mindennapok békés örömére, arra, hogy ne legyenek háborúk. Esténként Székesfehérváron, 19 órakor a “Fekvő katona” szobra mellett bonyolítják le azt az programot, ami nem több 10 percnél.

Bővebben >>>

VIII. Emlékparki Nyár a Katonai Emlékparkban

2020-06-17

VIII. Emlékparki Nyár a Katonai Emlékparkban

A nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Emlékparki Nyár 2020-as évadát a Military Girls szabadtéri koncertje nyitja.

Fecsegő

2020-06-16

Fecsegő

Dr. Görög Istvánnal Silye Sándor beszélget, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör elmúlt 25 évéről.

DEMÓ 2 – Digitális Edukációs Múzeumi Órák

2020-06-02

DEMÓ 2 – Digitális Edukációs Múzeumi Órák

avagy múzeumpedagógiai anyagok a NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA jegyében….

A Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely és a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete közös anyaggal készült Trianon 100. évfordulója és a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából a DEMÓ 2 napra. Az oktatási anyag a Kárpát-medencei, hadtörténelmi gyermekrajzpályázatra érkezett anyagok felhasználásával került összeállításra.

Bővebben a DEMO 2-ről >>>

Honvédelmi táborok

2020-05-29

Honvédelmi táborok

Induljon a nyári szünet izgalmas honvédelmi táborban! Vagy jobb lenne a napközis tábor a Katonai Emlékparkban a nyár folyamán? Mindegyikre van lehetőség! Szeretettel várjuk a gyermekeket!

Hősök Napja – ünnepi szentmise

2020-05-25

Hősök Napja – ünnepi szentmise

Azokért imádkozunk, akiknek életét háborúk oltották ki. Emlékezzünk rájuk imádságos szeretettel, kérve számukra az örök élet boldogságát, és kérve azt, hogy az áldozatuk ne legyen értelmetlen, hanem tanuljunk belőle, és a példájukat követve tudjuk őrizni az ősök hagyományát, a magyar nemzet szellemi és lelki kincseit, tudjuk szolgálni minden magyar életét.” – Spányi Antal megyéspüspök