Hírek, események

Kibertér, avagy a közös ügyünk

2019-12-02

Kibertér, avagy a közös ügyünk

Forrás: https://www.feol.hu/

A Fehérvári Tiszti Kaszinó, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör meghívására professzor Kovács László dandártábornok tartott előadást a megyeszékhelyen A Kibertér kihívásai: A kibervédelem közös ügyünk címmel.

Kovács László dandártábornok előadásában felhívta a figyelmet, a technika mára behálózta mindennapi életünket
Fotó: Silye Sándor

Bővebben>>>

11. 11. 11. 11.

2019-11-12

11. 11. 11. 11.

Nem is oly régen történt, 10 napja, hogy megemlékeztünk halottjainkról, végig jártuk az elhunyt katonatársak síremlékét, akik a Honvédség és Társadalom Baráti Körhöz kötődtek valamilyen formában. Aztán november 11-én, azaz 11. hó 11-én, 11 óra 11 perckor Székesfehérváron és Pákozdon több helyen is gyufa sercent, öngyújtó lángja lobbant, életre keltve a gyertyák holt kanócát, hogy az imbolygó lángok felélesszék a valamikor a harctereken elhunyt katonák emlékét.

Bővebben>>>>

Főhajtás, találkozás a hajdani társak emlékével

2019-11-04

Főhajtás, találkozás a hajdani társak emlékével

Kissé bágyadtan, de csak sütött a nap. Halottak napja előtti délutánon hármasban, Görög István, Kollár Endre és jómagam keltünk útra, hogy a Honvédség és Társadalom Baráti Kör volt tagjai sírjainál tisztelegjünk, a szervezet koszorúját elhelyezzük a síremlékeken, gyertyát gyújtsunk a volt társ, a katona emléke előtt.

Bővebben>>>

ÖSSZEFOGLALÓ a X. Honvédfesztivál gyermekrendezvényeiről

2019-10-08

ÖSSZEFOGLALÓ a X. Honvédfesztivál gyermekrendezvényeiről

Bár a Honvédfesztivál minden korosztálynak szól, s minden korosztálynak kínál megfelelő programlehetőséget, azonban a tanulóifjúság ebben az esetben is a szervezők kiemelt célcsoportját képezik. Ennek megvalósítása érdekében a X. Honvédfesztivál gazdag programkínálatában több olyan elem is szerepelt, melyek a gyermekek, fiatalok hadtörténelmi érdeklődése fokozását, a kapcsolódó ismereteik gazdagítását, a honvédelem iránti fogékonyságuk erősítését, s mindezek által a hazafiságuk erősítését szolgálta.

Bővebben>>>

Honvédségi vetélkedőt rendeztek Pákozdon

2019-10-07

Honvédségi vetélkedőt rendeztek Pákozdon

Több éve nagy sikerrel rendezi meg az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) középiskolai honvédségi vetélkedőjét, melynek célja a honvédelem és a fiatalok közötti kapcsolat megteremtése, megerősítése, illetve a katonai hivatás és szervezetek bemutatása.
Forrás: honvedelem.hu