Hírek, események

„KI GÉPEN SZÁLL FÖLÉBE…”

2020-04-01

„KI GÉPEN SZÁLL FÖLÉBE…”

Kárpát-medencei, hadtörténelmi, gyermekrajzpályázat

ON-LINE

Kedves Gyerekek, Fiatalok!

Tisztelt Szülők és Pedagógusok!

Mindenekelőtt köszönjük annak a több mint ezer diáknak és felkészítőiknek, akik ebben az évben is csatlakoztak a kezdeményezésünkhöz, s a már elkészített és a szervezőknek leadott alkotásaikkal részt vesznek a „Ki gépen száll fölébe…” című, VIII. Kárpát-medencei, hadtörténelmi gyermekrajzpályázaton. A beérkezett alkotások feldolgozása és értékelése már folyamatban van, s azon nem is kívánunk változtatni, csak a májusra és júniusra tervezett kiállításokat csúsztatjuk későbbi időpontokra. A korona vírus, illetve az ellene való védekezésként életbelépett szabályzók kicsit módosítják a rajzpályázatunkat is, de szeretnénk úgy alakítani, hogy az újabb lehetőséget biztosítson a magyar nemzet hadtörténelme alaposabb megismerésére, a történelmi ismeretek gazdagítására, valamint az otthon töltendő napok hasznossá és érdekesebbé tételére. Mindezek érdekében a szervezők az idei rajzpályázat újszerű, on-line folytatását teszik lehetővé, hirdetik meg.

Bővebben >>>

Sárba fulladt remények

2020-03-20

Sárba fulladt remények

Kiállítás a II. világháború fejér megyei harcai befejezése 75. évfordulója alkalmából.

A “Sárba fulladt remények” című kiállításunk elkészült, de a hivatalos megnyitó még előttünk van. A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel jelenleg nincs lehetőség megnyitni és megtekinteni. Addig is fogadják beharangozónkat a kiállításról.

Megnyitották a Katonai Emlékpark, az „életszertár” nyári programsorozatát

2020-03-11

Megnyitották a Katonai Emlékpark, az „életszertár” nyári programsorozatát

Március 7-én Pákozdon megnyitották a Katonai Emlékparkban a Nemzeti Emlékhely idei szezonját. Félő volt, hogy eső kezdi majd ki a jó szándékot, az ünnepi pillanatokat, hiszen az előző nap vigasztalanul zuhogott, és az előrejelzés sem ígért semmi jót. De az időjárás kegyes volt, csak a szél fújt, a nemzeti lobogó vígan ficánkolt ott, a magasban, a rúd tetején csattogva feszült neki az elemeknek a zászló, és lett játéka mindenféle szélnek. Sej szellők, fényes szellők fújjátok, fújjátok, hiszen Pákozd a szabadság szigete, az emlékezés méltó helye, a magyar honvédség születésének a földje.

Bővebben>>>

Évadnyitó tizenegyedszer a KEMPP-ben

Évadnyitó tizenegyedszer a KEMPP-ben

A Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely nevében tisztelettel meghívjuk Önt 2020. március 07-én, szombaton 10 órától az ünnepi alkalmakról történő megemlékezésre és a KATONAI EMLÉKPARK PÁKOZD – NEMZETI EMLÉKHELY 10. évfordulóját köszöntő és a 11. évadját megnyitó ünnepségre

Fővédnök: Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter

Bővebben>>>

HTBK-est

HTBK-est

A HTBK-est vendége WARVASOVSZKY TIHAMÉR, az Állami Számvevőszék alelnöke, Székesfehérvár volt polgármestere, a HTBK tiszteletbeli elnöke.

Egyben látható lesz még a Vietnamról szóló fotókiállítás és Farkas Aladár Kossuth-díjas szobrász kisplasztikái.

A Honvédség és Társadalom Baráti Kör és a Markó S. Mária Emlékalapítvány szervezésében tartott estre, mely alkalommal vendégünk, WARVASOVSZKY TIHAMÉR az Állami Számvevőszék alelnöke, Székesfehérvár volt polgármestere, a HTBK tiszteletbeli elnöke, akit pályafutásáról kérdezünk.

A vendéggel Silye Sándor újságíró beszélget.

Az alkalom nyilvános és díjtalanul látogatható.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Egyben látható lesz még a Vietnamról szóló fotókiállítás és Farkas Aladár Kossuth-díjas szobrász kisplasztikái.

Konferencia történelmük Nemzeti Emlékhelyeiről, parkjairól

Konferencia történelmük Nemzeti Emlékhelyeiről, parkjairól

Kápolnásnyéken, a Halász kastély adott otthont a Nemzeti Örökségi Intézet találkozójának, az ötödik alkalommal szervezett Nemzeti és történelmi emlékhelyek szakmai konferenciájának. Jöttek a meghívott előadók, a nemzeti emlékhelyeinkért dolgozók, érdeklődők, akiket dr. Görög István, a Katonai Emlékpark Pákozd, az egyik Fejér megyei Nemzeti Emlékhelyet üzemeltető KEMPP, a konferenciát rendező park ügyvezetője fogadott. Radnai dr. Fogarasi Katalin (felső kép), a Nemzeti Örökségi Intézet (NÖRI) főigazgatója elmondta, öt éve mertek nagyot álmodni, azt, hogy az országgal megismertessék Magyarország történeti és nemzeti emlékhelyeit, hiszen azok lefedik az ország történelmét. Mert akik ellátogatnak e helyekre, megismerik hazánk ezeréves történelmét – mondta.

Bővebben>>>