Baráti körünk megtartotta 2010. évi rendes közgyűlését

2010-04-06

Baráti körünk megtartotta 2010. évi rendes közgyűlését

A Honvédség és Társadalom Baráti Kör szervezet 1995. május 18-án, tehát pár hónap híján 15 éve alakult meg, Dr. Gyuricza Béla vezetésével. 1999. március 12-től azaz 11. éve Warvasovszky Tihamér polgármester a szervezet elnöke.
A barát kör az elmúlt 15 év alatt nagyon nagy utat tett meg, és mára, a sok mutató alapján, egy nagy szervezetté alakult – hangzott el barát kötünk rendes évi közgyűlésén Nagy Károly ezredes összefoglalójában. A rendezvénynek hagyományosan a Helyőrségi Művelődési Otthon biztosított helyszínt.
Mint megfogalmazódott, a fő cél az alapítástól azonos, a honvédség és a társadalom közötti kapcsolat ápolása, egy híd kialakítása és azon a kétirányú forgalom biztosítása. Eleinte úgy gondoltuk ez a híd nem két érdeket köt össze hanem egy közös érdek a nemzeti haderő társadalmi beágyazása a közös célunk. A tizenöt év alatt sok tapasztalatot szereztünk és néha úgy tűnt mintha a HTBK érdeke lenne a felvállalt célok megvalósítása. A feladatainkat az alapítástól a közgyűlések évről évre meghatározzák, ebben vannak hosszú távú és rövid távú feladatok is.
A mai közgyűlés feladata az, hogy számba vegye az elmúlt évi feladataink teljesítésének eredményességét és meghatározza a következő időszak céljait.
A közgyűlésen kör tagjai Görög István beszámolójában a szervezet elmúlt évi munkájáról, Sándor Csaba gazdasági vezető referálásban a költségvetési helyzetről, Orgoványi István előterjesztésében pedig a felügyelő bizottság jelentését hallgathatták. Az idei évi tervekről és közgyűlési határozatok elfogadásáról rendezett vitát egyesületünk elnöke, Warvasovszky Tihamér polgármester vezette. Ezt követően a közgyűlés a beterjesztett határozatokat és a Felügyelő Bizottság elnökének jelentését egyhangúlag elfogadta.
A rendezvény végén elismeréseket és emléklapokat vehettek át az arra érdemesültek.

– Szűcs Gábor –
HTBK tag